30 - 21

 

30. Marina & the diamonds – How to be a heartbreaker

 

Så catshiig, man nynnar och nynnar till det liksom inte går mer, och det är så nice med sådana låtar(och som man inte tröttnar på!) Marina är NICE. åh, så nice.

 

29. Laleh – Some die young

 

Fina rara laleh. Hon är ju faktiskt magisk, och efter i somras på p&l så kan man ju inte vara annat än lite kär. Hon är så spaceig, och skriver ohyggligt fina texter. Låten är mellow med power. Det gillas

 

28. Calvin Harris feat. Florence welsh – Sweet nothing

 

Linn tycker denna låten är hetsig, jag tycker den är optimal till dans. Dock spelas den aldrig ute på nationerna, VARFÖR?? Ohh, istället blir det att man får dansa inne i huvudet när man traskar till eko, vilket inte är lika nice, fast det är ju inte låtens fel. Man känner sig disco-cool till denna.

 

27. Lana Del Rey – Without you

 

Tror detta är tredje Lana låten på listan, men vad ska man säga. Hon är ju awesome. Denna är väldigt fin. väldigt väldigt fin.

 

26. Urban cone – Deja vú (Oliver Nelson remix)

 

Bra band, med många bra låtar. Denna remixade låten är dock den bästa på skivan, och det är inte så att jag säger att deras låtar bara är bra om någon annan gör om dem, det bara råkade bli så här. Grooveig pop. Det är bara pop på den här listan, men pop är ju bland det bästa som finns att lyssna på, så vad gör det?

 

25. Mumford & sons – I will wait

 

Den människa som kritiserar denna låts refräng, är inte mänsklig. MADDA FAKKING PUNKT.

 

24. Caotico – Sunrise confessions

 

Dessa här är ett band jag tjatat om länge, men som jag känner inte får den respons jag vill. Skivan är i sin helhet en utav de bästa svenska i år. Lite discoaktig pop i band. Sita gången jag försöker trycka på er, men lyssna och älskaaaaa.

 

23. Linnea Henriksson – Sista gången

 

OCKSÅ en väldigt bra svensk skiva som producerats i år, fast denna är den bästa låten på skivan. Den har ett sådant där bra uppbyggande till refrängen som jag inte kan hjälpa att jag älskar något spektakulärt mycket. Det är svensk pop, och bra sådan. 

 

22. Lana Del Rey – Ride

 

STÖRT bra video. STÖRT bra låt. Im giving you låt nummer fyra av ingen mindre än Lana. Jag orkar inte beskriva hennes storhet mer. LYSSNA BARA.

 

21,5. Fun. – Some nights

 

Denna höll jag på att glömma, och jag tycker att den ska få uppmärksammas, där av den speciella placeringen. Jag gillar inte Fun. Jag tycker de är överskattade, men den här låten har en trumrytmik som inte går att ses mellan fingrarna. Det är indiandans på denna, och vem ogillar det? seriöst.

 

21. Florence + the machine – Say my name (Calvin Harris remix)

 

De borde göra en skiva ihop. Just sayin. Det skulle bli så jävla bra. Världen skulle uppskatta, osv. Hennes pipa. hennes pipa. 

 


26e december

 
Det kan bli för mycket av det goda. Always, och jag, jag är en sådan där som tycker om allt med julen. Traditioner och annat billigt krimskrams från öb. Jag tycker det är NICE och MYSIGT. 
 
 
Men.....
 
 
Det här med att komma hem, och inte ha en plats att liksom befästa. Det med att åka runt bland allt och alla och sova lite varsom, det TÄR. Det TÄR på mitt psyke, för det innebär att jag måste umgås HELA TIDEN. Jag gillar min familj, men det kan definitivt bli för mycket av det goda. Att ständigt vara trevlig, social och älskvärd, det går inte för någon som har en själ som delvis är gjord utav mörker och elände. Jag har haft ett fåtal inre utbrott där jag vrålat "PUNGFITTA" i hopp om att min irritation och vrede ska smyga sig ner i en låda, för att sedan släppas ut vid ett senare tillfälle. Detta kan dock resultera med ett enormt vredesutbrott för minsta lilla grej, så beware osv.
 
 
Men julen har varit trevlig, och jag är väldigt nöjd. Tråkigt att inte följa med på juldagen, eftersom det verkade som att ALLA PÅ HELA JORDEN VAR UTE. Instagram+facebook gjorde mig liksom extra bitter, vilket resulterade med att jag gick till sängs innan klockan slagit 22.00. Sad, but true. 
 
 
Men efter idag är jag ledig från alla juligheter. Så nu, LÅT OSS UMGÅS. HEJHOPP.

16:e december

 
Ibland så går vissa saker bara inte ihop. Bara grejen med att man måste komma ifrån något, för att inse att man skulle sakna det. Hur otroligt KORKAT är inte det? Eller att man i en stor grupp människor känner sig ensammast i världen. HUR fungerar det? Det är ju inte logiskt, eller i alla fall onödigt komplicerat för att man ska inse verkligeheten. Jag är inte ensam. Jag är inte det, men ändå ligger jag här i sängen, med en flaska vin i kroppen, och vill bara absorberas in i det tomma intet, bara för att inte behöva känna sig existerande. Jag blir arg, bara för att jag inte känner mig viktigast hos någon. Jag känner mig som en i mängden, och kanske är det för att jag innerst inne inte har något behov av att uppnå saker, men det skulle vara kul osv. 
 
 
Nu ska jag lägga mig. Kolla fjärde avsnittet av Jericho, dricka MASSA vatten. Imorgon är en ny dag etc.
 
 

40 - 31

 

40. Rebecca & Fiona – Dance

 

Två tämligen coola brudar som i år släppte denna singel ifrån sin skiva. Tycker den liknar deadmau5 - the veldt på det sättet att den inte skriker uppmärksamhet, utan att den håller en bekvämlig nivå genom hela låten. 

 

39. Mumford & sons – Hopeless wanderer

 

Ni undrade säkert när dessa skulle dyka upp, och detta är den första av flera. Jag vet liksom hur jag ska beskriva deras storhet UTAN att låta som ett desperat bieber-fan. De är bara väldigt väldigt väldigt väldigt väldigt bra. Denna låten har sin hetsattack med gitarrerna som sitter så braaa i maggropen.

 

38. Macklemore & Ryan Lewis – Thrift shop (feat. Wanz)

 

När jag lyssnar på denna känner jag mig så jävla G, och jag har ju väldigt svårt för hiphop, men satan vad det är fett. Saxofonen, mannen med basrösten, och att låten INTE handlar om att knulla tjejer med stora rövar. Inte heller om deras dyra prylar. Fett nice. FETT NICE.

 

37. Psy – Gangnam style

 

Alltså, jag känner mig tvungen. Hela grejen är ju ett fenomen, och jag tänker inte vara den som är den som inte lägger märke till det. Hela han är bara kul, och ödmjuk. Man kan ju inte hata? Det går ju inte? "dress classy, dance cheesy". Amen.

 

36. M.I.A. – Bad girls

 

Seeee, lite till gangstahh inom mig sipprar ut. Hon är ball, låten är ball, videon är ball. Allt är BALLT. känner mig ball när jag lyssnar på den, och jag är ju otroligt oball när jag försöker mig på det där med "swag". Har inget "swag", men låten får mig att tro det. Ballt.

 

35. Lana Del Rey - Dark paradise

 

Låt nummer två från THE brud. Låten börjar dramatiskt, sedan kommer beatet, refrängen och man baaa ahhhhh. typ så.

 

34. Marina & the diamonds – Teen Idle

 

Henne här började jag gilla redan vid första skivan, men den andra ÄR bättre. Det är liksom definitionen av bra mainstream pop. Det jag gillar bäst med denna låten är texten. "Feelinn super super super suiiiiiicidaaaaal". Seriöst sitter ju så jävla skönt? Sedan när låten lugnar ner sig och blir jätteöm osv osv osv, ahhhh. punkt. lyyssnaaaaa

 

33. The killers – The way it was

 

Även om jag till viss del var besviken på deras senaste skiva, så är de ju ändå förjävligt bra. Refrängen är det som gör hela låten, och SPECIELLT när de sjunger låtens titel. sammankopplingen av låtens hackande och sången e ba genialiskt. Låten är för övrigt otroligt trevlig att vandra till inne i stan, bland folk. Man ba "If I go on with youuuuu..." osv.

 

32. Zebra Katz – Hey ladies

 

Jag kopplar Zebra katz direkt till den lilla lyan inne i centrala uppsala som jag fick möjligheten att bo i av Linn pinn slim. Där uppe passade han bara in så jävla bra, och denna låten är ju sassy like sachaa fiiiiiierceee. och när beatet ökar takten, hehehehehe, märker att jag i detta inlägget inte är speciellt verbal i form av beskrivande ord till hur jag känner, men det är la antingen bara inte en sådan dag, eller bara jävligt svårt att förklara. NICE hur som helst.

 

31. Frank Ocean - Lost

 

Alla tjötar om honom, och det är inget jag klagar över, för han är ju bra. Märker hur min hiphopsida av mig blottas i detta inlägget, även fast denna är mer RnB osv. Men han är smooth, och trots att jag inte (än!!! Börjar göra det nu???) fullit handlöst för skivan så är denna väldigt väldigt bra, och skiljer sig enormt till vad jag kanske normalt lyssnar på nu för tiden.

 

 


50 - 41

 

50. Of monster and men – Dirty paws

 

Första låten på deras skiva, och känns den inte väldigt bekväm att lyssna på? Dock med en underliggande ton av melankoli som ger mig visionen av att det PERFEKTA LÄGET för denna låt är när man i slowmotion springer pga att ens dysterhet/ledsenhet är för stor för att hjärtat ska klara av. Låt oss hoppas på att man kanske inte behöver uppleva detta, men om så vet ni vilken låt ni ska lyssna på i alla fall. SKÖNT.

 

49. Lana Del Rey – National anthem

 

Första av många Del Rey låtar på denna lista, och jag vet inte vart jag ska börja. Hon e ba Nice. Den här låten är Nice. Ni får höra mer om henna längre fram, vill inte upprepa mig SÅATTSÄGAhhh

 

48. The xx – Angels

 

Tror det är Linn som fått mig att integrera mig med dessa. Den nya skivan är inte alls lika bra som första, men jag tycker, likt fallet med gypsy and the cat, att den ändå är bra nog att uppmärksammas.

 

47. Msmr – hurricane

 

Det var ingen mindre än Brobban som gav mig upplysningen om denna låt, genom idén om att dela fem låtar på bloggarna. Insåg då att det var en nice idé. Den är deppig med en uns popglädje. Eller inte deppig, utan kanske mer seriös. Anywho, I like it mycket. Skön att myscykla till (när man gått upp i tid, cyklar i tid till eko, osv)

 

46. Rihanna – Where have you been

 

Mainstream, ja, men rihanna tycker jag faktiskt har en låt per skiva hon släpper som är bra. Ex: Rehab, girl in the world osv.. Men denna, förmodligen den bästa hon gjort. Den har ett FETT beat. Skrikande toner och lite dansgolvfreaky

 

45. Alabama Shakes – You ain’t alone

 

Country från ett band som jag väldigt ytligt grundande känns otroligt töntiga. Rolling stone magazzzine sa att en annan låt de gjort är årets bästa. Förstår dem, men denna tycker jag är liiiite bättre. Den är mysig och öm, hjärteskärande. Väldigt trevliga.

 

44. Urban cone – Kings & queens

 

Väldigt bra band, men en väldigt bra skiva. En perspektivbortstrykande låt som får en att känna sig som jordens medelpunkt och att allt i världen är MITT. Det är ju ganska gött att känna. Tänk er att cykla till denna?? Vinden i håret osv. Magiskt.

 

43. Anggun – Echo (You & I)

 

Tror ni verkligen att jag skulle kunna göra en sådan här lista utan en låt från eurovision?? såklart inte. Detta är frankrikes bidrag från i år, gick inte jättebra för dem, men jag tycker att det är en bra låt. Låten föll nog på att den inte var lika lättihågkommande (detta är nog inget ord, men det borde vara det) som andra, och framträdandet var bara rörigt. MEN, låten var sjukt bra, och fortfarande är. Pop igen (skräll)

 

42. Niki & the dove – Tomorrow

 

Popduo från Sverige(???) Hade jag ingen aning om. Väldigt bra låt, men besviken på all annan musik de gjort. Känns lite one-hit-wonderiga. Gungig och explosiv refräng med rymdig musik

 

41. Caotico – The night I died by the sword

 

Åhh, ett väldigt bra band och jag skulle vilja påstå att detta är den dansvänligaste låten på skivan (efter låten de gjort med ingen annan än tove styrke). Hade ångest om vilka låtar som skulle medverka på denna listan, och hur många jag egentligen ska ta med, men kom fram till två, så den andra kommer längre fram. Cliffhangeerrr. Men lyssna på skivan. den är BRA, och snygga skiv/singelomslag. Lite "Jag-vill-ha-och-sätta-på-väggen"

 

 


60 - 51

 
I brist på motivation till att finula på didaktik, eller förbereda mig till seminarie, eller läsa i boken, så har jag sammanställt en årslista av musikåret. Tog det alldeless för seriöst i början, tills jag insåg att ingen bryr sig (och inte heller jag juhh??) riktigt om en låt KANSKE hamnar lite för långt ner/upp. Sammanlagt var det 60 låtar jag ville redovisa, efter en gallring som skett enbart på magkänsla. Kommer dela upp dem i sex inlägg. Känner att det första inlägget handlar om varför dessa låtarna är bra, men inte tillräckligt bra. Ett genomgående tema, osv.
 
 

60. Dada life – Kick out the epic motherf**ker 

 

Låten i sig är inte fenomenal, men beatet är tungt som fan, vilket jag tycker förtjänar ett erkännande. 

 

59. Gotye – Somebody that I used to know 

 

Fy fasiken vad uttjatad, men jag vill mig minnas att jag tyckte att denna var skitbra när jag upptäckte den, och med detta i bakhuvudet så tror jag att jag senare kommer tycka att den är bra. Så därför hamnade den här-

 

58. Gypsy & the cat – Bloom

 

ÅHH. Detta band släppte en AMAZZZZING skiva för två år sedan, och den nya må inte vara lika bra, men absolut bra.

 

57. Fibes, oh fibes – Cerahtonia

 

optimismgivande, ibland så räcker det tycker jag.

 

56. Markus Krunegård - Everybody hurts

 

Bra rock/pop osv, och så svänger den in i lillhjärtat OCH storhjärtat. Sedan dansar man febrilt

 

55. Scissor sisters – Lets have a kiki

 

haha, denna låten. Den är drag as in dragqueen, och videon är ball. Det är fan fräckt till och med.

 

54. Deadmau5 – The veldt

 

Denna är fin på ett otroligt popigt sätt. Harmonisk och inte uppmärksamhetshorig. Lite utav sånt jag gillar allra bäst.

 

53. The sound of arrows – Wonders (Visitor remix)

 

För det första så är orginalet en löjligt bra låt, och visitors också jävligt nice. Kan inte bli mycket fel, förutom just det att orginalet är en löjligt bra låt, men denna är också bra (fast inte lika bra(Men bra!))

 

52. Ansiktet – Äckligt

 

Okey, FÖRKLARING. Det här är en låt man inte får gilla, men som jag gör ändå. Det började väldigt harmlöst med att jag hörde den på radion, insåg att jag kunde hela texten, och nu tycker jag liksom den har en töntigt RnB-band-smör-beat som jag kan känna är för uppenbart "dåligt" att det blir bra. Haters gonna hate, osv. Vänta bara, det kommer fler längre fram.

 

51. Visitor – Coming home

 

Poppigt så man kan tänkas spy. Väldigt harmonisk denna med, men det ÄR ju fint med det???

 

 

 


9:e december

 
Alltså, när jag väl känner att: "NU, nu är the tiiiime då jag igen ska börja blogga mer frevkent!", då glömmer jag bort tanken lika snabbt som jag fick den, men sådan är ju jag. Sannerligen.
 
 
Den senaste tiden har varit en bra sådan. Förra helgen har jag kommit fram till var en utav de bästa helgerna här i uppsala, vilket jag levt lite på hela veckan. Det har även vart ett snökaos, vilket för den ej fordonsbundna person jag är, inte tycker är något annat än mysigt. Onsdagen var jag i skolan från åtta till fem, och kanske är jag bara bortskämd, men vid fyra-tiden höll jag på att falla ner i ett djupt hål av ren och sann ilska. (Johanna, skriker förståelse ifrån dig) Utan att riktigt hunnit reflektera åstadkom jag en lätt scen där jag, huvudrollsinnehavaren, gnällde och sura över att jag INTE ORKADE TRYCKA IN MER INFORMATION I HUVUDET. men det gick bra, inga för fula ord, ingen blev skadad. Jag hanterade situationen. på kvällen åt vi asiatiskt och kollade på disneyfilmer. Det var Nice.
 
 
Min helg denna veckan började dock redan på torsdagen, vilket var skönt like hell. I fredags var det sexa, Snöyran. Vi var utklädda till rysk överklass som firat nyår på Mount Blanc, men att vi frös ihjäl. Ingen dunderhit, men vi hade skitkul med det. Da. Kvällen i allmänhet var otroligt lyckad, och jag cyklade hem förbaskat nöjd. Igår var jag bakistrött hela dagen. genomförde nada (förutom zuciniplättar som blev awesome, dagens tips osv!)
 
 
Idag ska vi ha adventsmiddag, WIHI
 
 
Övriga tankar: Längtar till jul och att få åka hem och träffa familjen. Längtar efter linn. Är för engagerad i julkalendern. Taggar nyår. Pluggar ingenting
 
 
heeeeeeeje
 
 

3:e December

 
Alltså, på riktigt, kylan. Lilla jag som fryser vid 0 grader mother fucking celsius. Långkalsipperna är liksom redan på i oktober. 17 minus är väll lite väl att ta i?? Man MÅSTE cykla långsamt för det GÅR INTE med den kalla vinden. Alternativt, man måste gå, vilket är en 40 min promenad (För icke sengångare: 30 min), och någon som är disträ OCH tidsoptimist, så leder ju detta till att när man står där på morgonen, inser att det är för kallt för att cykla, man måste gå, så blir man sen. Att vara sen leder till att man:
 
 
1. Får en dålig plats bredvid kanske jobbiga människor
2. Man stör alla
3. Man är fett efter i tänkandet
 
 
Dock måste jag, mitt i all mitt klagande, säga att kylan samtidigt gör det blir så nedrans mycket skönare att komma in. Känslan av att stiga in genom dörren på levertinsgatan/ekonomikum och mötas av vad som, i jämförelse med utomhustempen, är madda fakking helvetets brinnande eldstäder of doom och det är så skönt att kunna känna sina fingrar och tår igen. Plus nostalgin som frambringas i lillhjärtat. När man var runt metern lång och coolade runt i overallisen och freshhha nittiotals kulörer. När man kom in och kände sina rosiga kinder. Det ÄR en fin känsla, och nästan så att man känner att kölden utanför får stanna. Nästan. 
 
 
Nu ska jag sova.
 
 

1:a December

 
HEEEEJ
 
 
Pissnovember är ÖVER. Känner redan decembervärmen sprida sig i kroppen. Jag är nöjdare än vanligt, vilket känns behagligt. Vill även ta tillfället i akt att berätta om min frukost. Bacon, riven potatis i ugn (orkar inte med min idotiska logik. Blev skitäckligt), kall falukorv och cola. tur att jag ska äta pizza sen då. 
 
 
Men meningen med inlägget var att dela med mig av musik, så varsegod:
 
 
Marina and the diamonds - How to be a heartbreaker
Marina and the diamonds - Teen idle
The cardigans - And then you kissed me
Ella Fitzgerald + Louis Armstrong - Baby its cold outside
Lana del Rey - Bel air
 
 

RSS 2.0