Melodifestivalen


Som alltid, så är det ju väldigt svårt att missa när melodifestivalen drar igång varje år, och lite som tradition så sitter man där och kollar. Man tänker, det här var inte bra, det här var värre än det som inte var bra och nu känns botten nådd. Sedan så kommer guldkornen. Loreen. En låt som man säkert skulle kunna jämföra med 70.000 andra. Men jag tyckte den va grym, och så jävla snyggt framträdande.


Stör mig på när människor ska säga att "det är alldeles för mainstream". Som att musiken blir bättre för att ingen känner till den. Att man blir lite coolare om man namedroppar band, artister och låtar som ingen känner till. Visst, de kan anses ha lite mer "koll" och kanske att de har en större "musikbredd", men att tycka om en låt som också en stor andel människor på jorden gör, det gör väl i sig inte låten sämre? Och att mainstreammusik är känslokallt och mekaniskt ljud som bara slängts ihop för att tjäna pengar, det är ju en helt annan sak. Winnerbäck, kent och Springsteen känns ju nästan lika mainstream som rihanna eller brittney, bara att de är lite djupare, typ. De vet vad folket vill ha, och de ger det till dem. Sedan uppfattar ju alla musik olika. Något som jag tycker har en optimistisk, underbar beat, tycker någon annan är det fjolligaste de hört (utan att nämna några namn). Endel påpekar att det som en gång var så storslaget med Coldplay försvann lite med deras senaste skiva. De blev för mainstream. De gav vad stor del av folket ville ha.


Funderar på att starta en ny kategori på bloggen. "Dålig" mainstream. Vi får se. Vi får se. Nu ska jag äta chips. BUSIGT





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0