Lördagsglansen

 
Är nu på toa och bajsar. Yes. Låt oss bara vara ärliga och tydliga direkt. Mitt internet på telefonen är slut för månaden (SKÖNT ATT DET ÄR NY MÅNAD IMORGON) och kunde inte lämna internet såpass länge som ett toalettbesök kan innebära. Sad life
 
 
Så, igår spexade vi. Efter två halsade självförtroendeöl tågade vårt luciatåg in till stämningsmusik. Jag var ofc Lucia henself. Med en ljusslinga från ikea i håret, ett smutsligt lakan som klänning, och en jäger-skarf som band runt magen. Sedan brast låten ut i ett housebeat, och vi fick dansa. Det fick igång alla. Vad lite house kan göra? Sedan läste vi en dikt, och fick applåder. Det var nice. Sedan dansade vi ut medans de skriker "oh ah general", typ livets mest niceigaste feeling. Efter det vart det 04-släpp på norrlandzz och det var hur kul som helst, men idag är jag typ skakig. Alltså kan inte hålla i en för full kopp?? Så mycket alkohol. Tackar och bockar för att jag inte mår sämre
 
 
Snart så kommer Erik upp på rummeh för kaffeh, sedan ska vi rulla till martin och filip och äta gröt. De ska kolla på fotboll. Jag kommer nog spela national flags på mobilen.
 
 
 

Nervöz.

 

Sitter på mitt rum och är lite jättenervös för imorgon. Imorgon kväll ska vi nämligen ha spex på en lärarsittning, vi nya generaler, och visst har min scenskräck omt och mycket försvunnit, men det här med att läsa upp fast text som man liksom inte har något utrymme att spinna på, det, det gör mig NERVÖS. Jag tänker INTE vara den generalen som ba hakar sig på orden?? Så övar. Och övar. Vilket gör mig nervös………… Har också tvingat alla jag känner som ska dit att hurra/applådera/skratta/busvissla vad som än händer. Tur att alkohol finns i dessa lägen. De kommer ha haft två solida timmar att bygga på sin promillehalt, och jag, jag kommer få släppa på the tensions genom en, två, tre, fyra etc öl. Åh, men det kommer gå bra, och det kommer bli bra. Hur fel kan det bli liksom?

 

 

Just nu är jag dock fett rastlös. Vill bara att det ska vara imorgon nu. Först lite julbord på Ikea, sedan spex, sedan 04-släpp. Hoppas det blir en bra kväll.

 

 

Nu ska jag öva lite mer (……) sedan komma på något vettigt att göra with ma life 

 
 

Moln, csn och vin

 

Sitter och skriver en uppgift i meteorologin, och natrually så blir det då att jag hamnar på bloggen. Uppgiften hade nog varit rolig, om jag hade börjat i tid, vilket jag inte gjort. Skulle gjort lite under praktiken, men who am I kidding. Praktiken tog tillräckligt med energi. Så för att peppa mig själv så har jag tänt alla ljus i min egenskapade lilla arrangemang. Utav gamla vin/spritflaskor, och andra diverse things har jag lyckats få lite julmys ändå. Sedan tog jag ett glas vin.

 

 

Idag kom csn vilket såklart innebär att man väljer att handla massa. Har idag köpt mat för 350kr, som innebar att jag skippade introföreläsningen och drog med Josefina till stenhagen, och Ica Maxi. Promenaden hem, som innebar att man fick släpa hem all den jävla mat man köpt, var inte lika trevlig som promenaden dit. But I lived. Sedan har jag också köpt touchpennor, ståltråd, öl och vin, och lite donkenmat. Och en kaffe på blåsenhus, men den är ju så standard att det typ inte borde räknas.

 

 

Och nu sitter jag alltså här. Vill inte skriva, men den ska ju in på onsdag. URK. Imorgon ska vi på Snerkes, och jag är förvånansvärt pepp på det?  Fille kanske fixar in oss på listan. KontakteR. Hoppas det blir riktigt kul i alla fall. I NEED THAT.

 

 


Låttexter

 
OKEY, kanske är det vinet, men jag bara KÄNNER att jag vill ta upp några textrader inom vissa låtar som bara tär/försvagar/förgyller/förtrollar/förstärker/förstör själen med sina utvalda ord som jag känner är fullkomligt relateringbara och bara RÄTT.
 
 
Exempel 1: Veronica Maggio - Bas gillar hörn
 
Jag viker servetten. Vet inte hur jag ska känna. Jag letar i rummet efter någon att ta med mig hem så att du börjar förstå. Att det kanske borde va du och jag ändå.
 
Försöker va hård, men alla förstår. Jag knyter min hand i fickan och går. Jag står här i kön, och bråkar och stör, men jag gillar dig som bas gillar hörn.
 
 
Exempel 2: Säkert - Får jag
 
Sen när vi har gått en timme, kan vi sitta på en bar. Se hockeyn på dovas utan att se hockyn på dovas. Får jag luta mig närmre precis när det blir 2 - 0 till Finland. Får jag köpa en öl till som vi gör i norrlands inland. När vi inte kan förklara hur gärna vi vill sitta kvar. Precis så här. Kan vi gå till en bar.
 
 
Exempel 3: Bon Iver - Holocene
 
And at once I knew I was not magnificent
 
 
Exempel 4: Coldplay - Death and all his friends
 
No, I dont want a battle from beginng to end. I dont want a cycle och recycled revange. I dont want to follow death and all of his friends.
 
Alltså, det var egentligen bara det jag ville säga. Så känn texterna och ba KÄNN dem. Nu ska jag sova. Im that person.

To who do compare me? Recreate to mold me

 
Nu är jag något som jag kallar för "mellan-kurser", vilket innebär att ett ton av stress förflyttats från mina axlar, och man gaddar upp för att ladda om. Visserligen har jag min kvällskurs som sitter likt en hök och stirrar ner mig, men jag väljer att medvetet ignorera den tills jag har lust att göra den där hemuppgiften som ska in på onsdag(?). Det är ju lite mycket på en gång nu. Praktiken tog otroligt mycket energi ur kroppen. Kursen har precis avslutats. Kvällskursen börjar sammanfatta sig, och ska resultera i en hemuppgift och en tenta. Generalarbetet är i full gång, och snart borde vi vara näst intill klara med vårinsparken (VA??). Jag har ett känslomässigt liv som svajar och vevar, och jag försöker hålla mig på rätt kurs med relevans och realism i fokus. Jag försöker hålla mig i rätt perspektiv och hoppa över groparna. Jag har ett spex som jag ska genomföra på fredag. Alltså, jag ska hålla på framför 100pers och ba vara rolig(????). Hoppas de också tycker det, för bekräftelse är ju det som keeps me sane and alive. 
 
 
Just nu tittar jag på Så mycket bättre och har grinat lite mellan låtarna, som man ska göra. Dricker lite vin i ljuset av min blåa, och hör och häpna, RÖDA ljusslinga. yes, jag har uppgraderat mig. Det ger rummet ett sken av lila, vilket gör att livet känns mysigare, än tidigare kallt och blått. Jag funderar på att ta mig till stan och gå till v-dala, men jag tror att jag mår bäst av att bara sitta kvar, somna tidigt och ta hand om lillsjälen. Livet är ju dock en öppen bok, och vem vet vad som händer när glaset är slut?
 
 

fem stycken.

 
M83 – StarWaves
Darkside – Paper Trails
Jenny Wilson – Autobiography
Noonie Bao – Ung & kåt
Tove Lo – Out Of Mind
 
 

Rapporten is gone gone gone

 
Nu vart den där rapporten inlämnad. Med 1½ timma tillgodo. Känns ändå bra. Den är la ganska kass, men absolut inte det värsta jag gjort. Jag ger mig själv: en klapp på axeln.
 
 
Vad har jag gjort idag? Höll i en lektion, som kändes som en succé. Det var lekar på g, och de alla skrattade och tjoade. Det var ju skönt för självförtroendet. Sedan så lät vår LLU:are släppa oss tidigare. Så snäll han är. Vi ska nog köpa en blomma till honom imorgon. Det är han VÄRD. Sedan kom jag hem och faktiskt satte mig och skrev. Sedan tröttnade jag, och kollade på Schindlers list. SÅ BRA FILM. ÅH. Efter det lagade jag och Erik lax med dill och grejer. Han skickade en inköpslista med det jag skulle inhandla medans han tränade. He knows meh 2 well. Resulterade med en matlåda imorgon, så slipper laga mat igen. Så jobbigt med matlådor?? Kommer bli den läraren som äter i matsalen, foh shooo. 
 
 
Nu ska jag sova. Är så trött. Bara tre dagar kvar till helg
 
 

Så trött.

 
Så. vad har hänt sedan sist? Jag har avslutat en vfu-vecka. Kändes awesome med helg. Lagade veggotacos med friends, sedan kollade vi på sverige mot portugal. De tyckte det var jättespännande. Jag var måttligt road. Dock väldigt kul att umgås. På lördagen vankades det lokalfest med mustascher. Det var jättekul, tills jag blev för full och spydde på toan. Jag gick hem efter det. Vaknar på söndagen med en ihållande huvudvärk som sträckte sig från klockan 09.00 till 15.00. Vid tvåish grinade jag för att jag tyckte så synd om mig själv, och för att det gjorde så ont. Efter det släppte det. tror någon faktiskt hörde mig. Vid fem samma dag åt jag nonveggotacos med my fellow generaler. Lite bonding time är fint. Idag var vår LLU:are sjuk, så vi höll i alla lektioner själva. Stördaste upplevelsen. Kul, men hjälp. Sedan fick jag freebasea ihop en svenskalektion. Ordbajsa om befolkningar. Ibland blir jag förvånad över mig själv. Efter detta var jag fullkomligt drained mentalt och nu vill jag som mest ba skjuta mig själv. Men nej, nya lektioner ska hållas imorgon, och jag har en rapport som ska skrivas. Sa jag att jag hatar my life just nu? Jag säger det nu i alla fall. Längtar redan till fredag eftermiddag och att alla intryck från läraryrket ska ta slut för den här gången. Det är väldigt kul alltihop, men jag måste bara få andas lite och ta några steg tillbaka. Sedan längtar jag tillbaka till att plugga. Det är fan chill fan.
 
 

Fullbokad kille

 
heeeeeeejsan friendZZ all around
 
 
Ja, min praktik fortsätter och jag blir bekvämare och bekvämare för varje dag, vilket är en skön känsla. Imorgon har jag dock två lektioner. Den ena om klimat, som är lektion tre i geografin för c-klassen, den efter är om människans försörjning som är lektion två för b-klassen. My head is spinning. Måste hålla koll på vad jag sagt till de ena och de andra för att inte glömma viktiga saker som de liksom måste veta. omg. Så mycket detaljer, och så mycket tydlighet jag många geeeee. Men det löser sig alltid. Man ska som lärare inte överanalysera för mycket. En sak jag lärt mig. 
 
 
Medans praktiken fortsätter, så fortsätter ju också livet utanför. Idag har jag varit hemifrån mellan åtta på mörrah till tio på kvällah. Först praktik, och sedan kvällskurs. Sedan transportsträckorna där emellan. Igår var en liknande dag där skillnaden var att jag på kvällah istället hade generalmöte mellan sju och elva. November is ba killing me. Tur att jag hanterar allt väldigt bra. Tur att jag tycker det är kul ändå typ lite. Plus att vi på lördag ska ha lokalfest med mustascher. We all know how fun that is. Så är sönderpeppad till det. Ska dricka öl och white russian. Cant go wrong.
 
 
Nu ska jag kolla tv, ta mig lite cola i vinglas, och sedan dö i sängen, så....
 
 
HEEEJ

Har inte så mycket jag vill säga men...

 
... Idag hade jag min första lektion. Idag var jag för första gången en riktig lärare, och det var jag från första till sista minut. Jag pratade i en timma om saker jag faktiskt tror de flesta tyckte var ganska kul. Det kändes bra. Det kändes riktigt bra, och plötsligt har jag kommit till ro med min utbildning. Plötsligt insåg jag att det faktiskt kan vara riktigt kul att vara lärare. Idag tog jag första steget, som känns som ett stort språng i rätt riktning. Ikväll är jag riktigt nöjd och vad jag behövde det.
 
 

Hej.

 

Vad har du på dig? 

 

Gråa mjukisbrallor med en matchande munktröja. Båda delar är sketna. Många suspekta fläckar.

 

Hur mår du? 

 

Är på bättringsvägen från förkylningen. Är väldigt glad över många saker. Är stressad över praktiken. Inte för att jag tycker det är jobbigt eller att jag inte klarar av det, utan för att plötsligt känns framtiden så verklig och jag känner mig för ung och dum för att ta det ansvaret som läraryrket kräver. Jag intalar mig dock att jag kommer vara klar med utbildning inte förrän om 3½ år, mycket kommer förändras. Plus att allt är nytt. Jag tycker det är jobbigt med saker som är osäkra och nya.

 

Vad önskar du just nu? 

 

Att jag tar igenom mig första praktiken och vuxit av det

 

Vad har du ätit idag? 

 

Pasta med röda linser och spenat. Lite krydda, typ curry och paprika. Inget kaffe än (WHAT?)

 

Vad ska du göra imorrn? 

 

Hålla min första lektion om vad geografi är. Ni vet den där djupa luddiga lektionen i början av varje kurs? Its gonna be so strange, but imma try 2 inspirera skiten ur dem.

 

Och på fredag? 

 

Kanske slumber party hos martin och filip, inget riktigt planerat. Kommer nog vara trött som DÖDEN.

 

Vem saknar du? 

 

Jag saknar min familj hemma. Vill bara ha den där släktträffen då och då, ni vet. Så känns det inte så långt bort. Sedan saknar jag såklart alla bitterfittor, och alla de som befinner sig utomlands. Så fort jag är själv saknar jag någon?

 

Senaste köp? 

 

Vi lagade pizza igår kväll jag, Martin, Filip och Erik. Så vi köpte lite ost, paprika, champisar osv. Ätit mycket vegetariskt det senaste. Im such a good soul.

 

Vad skrattade du senast åt? 

 

Senare samma kväll spelade vi TP, det blev mot slutet verkligen jättekul

 

Vad grät du senast åt? 

 

30 minuter sedan. Kollade på ”Så mycket bättre” som triggade igång det ganska brutalt. Sedan lät jag det bara fortsätta, och ny känner jag mig ganska rensad på alla dumma tankar

 

Vem sov du senast med? 

 

HAH, lets not talk about it.

 

Vad läser du just nu? 

 

7an -9ans lärobok i geografi. SÅ BASIC?? Hur ska jag kunna begränsa mig själv??

 

Senast sedda film? 

 

Det är nog kill bill 2

 

Vilken svordom använder du mest? 

 

Fan, jävlar, fuck, fitta, kuk. Hur ska man kunna bestämma sig för endast en?

 

Vem var den senaste som ringde dig? 

 

Måste varit Josefina igår? Jag skulle till Josefin och Yrla och fortsätta måla deras träd på väggen. Skulle kolla med Josefina hur det gått för henne på jobbintervju, sedan skulle hon också till Josefin all of da sudden. GREAT?!

 

Senast 3 inkomna sms? 

 

Haha, igår glömde jag mitt kort för att komma in i min korridor, och de var sent så försökte plinga på men ingen öppna…. Så fick kolla med mina flogsta buddys Josefina och Erik om jag kunde sova hos dem, och sedan gnällde jag till Martin om hur sur jag blev på mig själv. Men no worries. Det kom plötsligt en i min korridor upp för hissen och räddar mitt liv

 

Vad stod de i ditt senaste skickade sms? 

 

"Ringde dock på hos alla, hoppas jag inte precis skapat 11 fiender”. Ångesten över att jag kanske väckt dem med mina påringningar.

 

Vilken är din favoritfrukt? 

 

Alltså. Jag äter skrämmande lite frukt. Men banan är ju gott. Och typ klementin.

 

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? 

 

HAHA. Han från mitt i naturen… Annars ingen?

 

Vad är du rädd för? 

 

Hajar, livet, döden, ensamhet, mänskligheten, nya saker, aids, cancer

 

Blir du lätt svartsjuk? 

 

Ja och nej. Jag kan bli en mix av avundsjuk och svartsjuk. Men inte så mycket skulle jag säga.   

Din favoritkaraktär ur en serie? 

 

Just nu Christina i Greys, men det finns ju då många AMAZING. Cameron i modern family typ. Pheobe i Vänner. OSV.

 

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten? 

 

Hon jag har praktiken med. Vi pratade om våra lektioner vi ska ha imorgon och i veckan.

 

Vilket språk hade du velat lära dig? 

 

Fjantigt men typ franska. Bara för man vill vara cool och så jävla desireable.

 

Vad för sorts personer faller du för? 

 

Personer som är snälla, roliga, lättsamma och bekväma. Personer som är intressanta och lite svåra att greppa tag om. Personer som tänker kreativt och ser saker på sätt man själv aldrig tänkt på. Personer som vill världen väl, men kan tycka högt och mycket om livet svämmar över men skit. Personer som  drömmer och ger mig trygghet och stabilitet.

 

Vart vill du åka just nu? 

 

Till Island

 


Obehagligt

 
Så. Igår kväll svimmade jag. Tycker vi kan gå rakt på sak. Hade ätit dåligt, var lite stressad i själen osv osv, så kanske inte fullkomligt förvånande. Denna gång var dock den mest obehagliga jag varit med om. Det jag minns är att det plötsligt svartnar framför ögonen. Jag vaknar på golvet och är otroligt yr, disorienterad och illamående. Jag liksom sprattlar runt och har ingen aning om vad som har hänt, händer eller kommer hända. Spyr på golvet. Nasty. När jag kommer tillbaka till verkligheten inser jag att ganska lång tid gått. Tar snabbt upp en handduk, och en dunke vatten för att bara rätta till äcklet jag producerat fram på golvet. Lägger handuken i en platspåse, ställer den utanför rummet. Direkt efter lägger jag mig i sängen. Somnar. Vaknar en timma senare. får panik över att jag kanske fått en hjärnskakning när jag föll. Jag vet ju inte hur jag landade? Känner av varenda centimeter på huvudet för att kolla om jag är öm, eller om jag har en bula. Hittar inget. ifrågasätter om jag borde gå till vårdcentralen. Bestämmer mig för att skita i det. Lägger mig igen. Sover av och till, fram och tillbaka. Känner mig jättestressad över vad som hänt, och hur obehagligt det var den långa stunden innan jag kom tillbaka till verkligheten. Min förkylning jag innan prackat på mig har satt sig i bihålorna, och allt i huvudet känns bara tungt och omskakat. Slösar bort hela dagen stillaliggandes. Blev ingen vfu idag. Jättetrist. Erik bjuder mig på gryta, vi kollar kill bill 2. Nu ska jag lägga mig och kolla på avsnitt 7 av serien "under the dome". Alltså, skulle inte rekomendera den, men känner att jag måste se klart den. En vill ju veta varför den jävla kupolen kom dit (och är det någon jävla Gud så dör jag. Så. Dålig. Förklaring)
 
 

PraktiserarN

 
hejsan world wide webbbb
 
 
Min praktik har satt igång. Också heltidsjobbandet. Tycker praktiken är jättekul, men alltså. Ska jag i framtiden genomlida 45timmars veckor??? Dag två people, och jag är redan sjuk. Snorar, slemmar och hostar. Väldigt osmickrande. Jag ska ha typ 10 lektioner nästa vecka. Alltså, JAG ska hålla i dem. Antal gånger jag kommer göra fel? 1.000.000. Antal gånger jag kommer panika innan? 1.000.000.000.000. Trots det, så känns det ändå bra. I can do this. I like centre of attention. Och har typ en asbra handledare, och bra klasser. Det här kommer jag klara av??
 
 
Allt annat rullar la på I guess. Det enda jag gör typ är att tänka på praktiken. OMG.
 
 

Obehag i behagligheten

 
Det är oerhört läskigt när det går väldigt bra för en. För ett tag sedan blev jag General för lärarinsparkarna 2014. Jag fick VG på en tenta jag trodde jag skulle få underkänt på. Jag fick precis en jobbintervju på Willys, vilket såklart inte innebär ett jobb, men ändå skönt att känna sig bekräftat. Jag har tydligen fått en jättebra skola till min vfu, och en jättebra handledare. Den är för övrigt också i Uppsala, vilket är ett stört ovanligt fenomen. Min ekonomiska situation var inte alls så dålig som jag trodde. Jag har många vänner att umgås med, och som vill umgås med mig. 
 
 
Frågan är om jag får medvind för något som redan har hänt, eller om helvetet bryter sig loss snart.
 
 
Väldigt obehaglig känsla.
 
 

Fredag, 01-11-13

 
 
Mittemot har en kille sin familj över på besök. De tittar nyfiket ut genom fönstret. De kramas, skrattar och bara verkar må så jävla bra i deras umgänge. Nu tittar de på tv. Tror de kollat idol. De verkar ha det mysigt. I fönstret bredvid bor någon med mycket blommor i fönstret. Hen brukar vattna dem ibland, och gillar luvtröjor som täcker hens ansikte. Runt omkring dessa fönster är det svart. Förmodligen inte för att de sover. Förmodligen för att de hittat på något roligare någon annanstans. På motorvägen som susar förbi flogsta är det fortfarande full fart. Vissa åker bort ifrån stan, andra svänger in mot Ica väst som fortfarande har öppet i några timmar. Skylten lyser, och jag ser den från fönstret. På andra sidan vägen ligger stenhagen. Där får man gå igenom om man ska bort till Ica Maxi, eller systemet. Det är fint. Villor på rad. Ett hus ligger på en berghöjd. Skulle kunna tänka mig att bo där. Jag gillar kuperade trädgårdar, även fast det förmodligen skulle stressa sönder min själ med små knattar som sprang omkring där. För det hoppas man ju att man får. Små knattar.
 
 
Det är fredagkväll och jag sitter i mina mjukisbyxor och gör absolut ingenting. Jag skulle vart på en halloweenfest, men så blev det inte riktigt, vilket gjorde mig irriterad och liksom förstörde mig kväll. Så vad har jag gjort? Surat med ångest över att jag inte vill vara själv. Jag vill inte sitta själv på en trästol och titta på en film efter den andra. Jag har kommit till ett stadie där jag vill ha människor runt omkring mig konstant, bara för att vara själv innebär så mycket som jag inte alls tycker om. Jag söker ständig bekräftelse, som jag själv långt ifrån kan prestera. Jag vill göra något, fullboka alla dagar en efter en med bara umgänge i grupper. Där jag kan få känna samhörighet, ta plats om jag vill, sjunka tillbaka om jag vill. Bara känna mig del utav en större mekanism än endast mig själv. För jag håller inte måttet. Kan man tro på sig själv utan att gilla sig själv? Är det liksom en grej? 
 
 
Idag vaknade jag vid nio, efter att ha sovit elva timmar. Nätterna innan hade jag samlat på mig runt 5 timmar sammanlagt, så det var oerhört välkommet med en god sömn. Jag stiger upp ur sängen lätt stressad över allt jag skulle hinna med innan kvällen. Jag började med att brygga kaffe, och satte mig med en uppgift som var långt ifrån klar. Hittar tillslut ett flow, och äter lite ägg och knäckebröd till frukost. Efter det tar jag en rast och kollar in Eriks nya rum, Erik som flyttar in på våningen under. Kommer sedan upp och påbörjar en städning, då människor ska komma ikväll. Halvvägs in beslutar jag mig för att inhandla alkohol. Så tar den lite drygt långa promenaden till stenhagen, och får sms om att ingen orkar gå ut ikväll.
 
 
Nu skriker hela Flogsta för fulla halsar. Som att de plötsligt insett att de kan andvända sina stämband. De känner sig unika när de skriker ronja rövardotters vårskrik. Detta leder till white stripes. Jag kan bli irriterad på hur de andvänder ångestskriken, till festskrik. Nu blev det plötsligt en battle. Ett annat hus än hus fem har tydligen också fest. Jaha. Jag väntar fortfarande på att få höra någon skrika med riktig smärta i psyket för att hens tenta är orimlig.
 
 
Nu ska jag blanda mig en till white russian, tända en cigarett bara för att få lukta på den och sedan hitta en film att kanske kolla på. I need to be blown away.
 
 

RSS 2.0