Feels like I only go backwards

 
Sitter i sängen och äter kakor. Billiga, typ ett paket för sju kronor?? Värt.
 
 
Igår hade jag föreläsningen, och det var himla mysigt. Det var saker jag kände igen, annat som var nytt, och jag trivdes. Efter tre timmars föreläsning, och elva sidors anteckningar så cyklade jag i kylan direkt till förfest. Plötsligt var jag på Norrlands, på håkan-klubb. Spontant utibarefaan. Precis så jag vill ha det. Idag har jag gjort nada. Sovit. Handlat mat. Ska göra dillkött, kanske ikväll, kanske en annan dag. Sovit igen. Ska åka och köpa en bok om meteorologi. Den verkar jättetrevlig, och är INBUNDEN. Love that. 
 
 
Det här inlägget blir lika intressant som jag känner mig just nu, men för att det inte ska kännas som bortkastad tid, så delar jag med mig av följande: 
 
https://soundcloud.com/sayloulou/feels-like-tame-impala
 
 
Varsågoda
 
 
 

Pluggstress och mys

 
Alltså. Det är så tråkigt att plugga, när pluggandet näst intill bara innefattar att man ska plöja sidor. Sida efter sida med text som tillslut bara blir en stor gröt. Plus att jag läser långsamt och förlorar koncentrationen direkt. Vill inte ha tenta på tisdag. Kommer bli jättejobbigt fram tills dess, men jag ska göra mitt bästa, så får det bli som det blir!
 
 
Igår gick jag upp runt tioish och cyklade till engelska parken för lite plugg med gymnasielärarna. Blev att vi istället pratade i fyra timmar. Skönt att alla är lika oambitiösa. Därefter åkte jag, Martin, Filip och Josefina ut i skogen för att plocka svamp. Vi hittade tio kantareller. Inte livets vinst, men fantastiskt skönt att traska runt i en stilla skog, i duggregn. Jag plockade istället lingon. Tror jag ska göra mig en sylt av det. Kommer bli jättetrevligt?? Och blir den god kommer jag vara superstolt, liksom så huslig? Efter bärplockandet köpte vi snabbmat och öl, och spelade sedan tp då Elina och anslöt. Så fruktansvärt mysig dag.
 
 
Har jag sagt att jag börjat en kvällskurs? I meterologi och klimatologi. Är orimligt peppad. Hoppas föreläsaren är bra och att det blir typ ASINTRESSANT. Fingers crossed
 
 
Idag får jag min lön för all extratid och all jobb i Augusti. Plus csn. Mitt tomma konto har nu mer pengar än jag någonsin ägt. Underlig känsla.
 
 
Nej. Jag ska inte skriva mer, utan LÄSA (fml). Vi hörs och ses osv
 
 

Lista.

 

Dag 01 – Presentera mig själv
Känner samma som Johanna, men ändå ett lustigt perspektiv att beskriva sig själv, för det låter ju rätt fast fel? Jag heter Tobias, är 21 år gammal och läser till gymnasielärare i geografi i, för stunden, världens bästa stad: Uppsala. Jag är rätt glad och öppen, men också ett emotionellt vrak.Har ganska mycket bekräftelsebehov. Jag är nog ganska rolig också, och har inte problem med att ibland bjuda lite extra på mig själv. Jag gillar pop, och tycker att dysterhet är vackert. Mitt favoritord är melankoli. Min favoriträtt är antingen dillkött, eller köttbullar med mos. Min favoritfärg har varit blå hela mitt liv, men har börjat gilla grön allt mer. Gillar att se mig själv som kreativ, även fast jag kanske inte är det så himla mycket ändå, men är i alla fall medioker. 


Dag 02 – Min första kärlek
Har ett vagt minne av den gången jag insåg att jag älskade min familj väldigt mycket, och hur ledsen jag skulle bli om de dog. Gissar på en ålder runt 8-9 år? Började gråta, och mamma tröstade mig. Då insåg jag att jag var älskad tillbaka. Lustigt när man bara inser känslor?

Dag 03 – Mina föräldrar
Tror jag var runt fem när de skildes. Har inget minne från det, och tror inte det traumatiserade mig något större. På det sättet är mina föräldrar bra. De har liksom alltid satt oss kids first. Även fast vi är olika, eller bara väldigt lika, så vet man att man kan ringa om hjälp och ba få overloaden av den. Mina föräldrar är goda människor som tänker på andra, och tar hand om dem. De har alltid låtit mig vara den jag är.

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Åt två ägg till frukost, med en kopp kaffe till. Till lunch åt jag en kexchoklad. Till middag åt jag tacofärs med vitkål, spenat och gräddfil. Ikväll blir det nog nudlar, like always<333


Dag 05 – Vad är kärlek?
Beror på vad man tänker på. Citerar lite halvt Håkan H med att säga att det kan vara när man känner så mycket att man nästan exploderar och liksom hoppar på lyckomoln, eller när man exploderar och livet make no sence. Kärlek kan vara när man en söndagskväll trängs i en soffa med sina bästa vänner och kollar på film. Jag tror den starkaste kärleken finns mellan levande varelser. Säger man att man älskar pengar, så tror jag att man är väldigt ensam.

Dag 06 – Min dag
Vaknade med ett ding, en minut innan klockan ringde (#standard #scary). Mådde bra. Möttes av motvind till skolan. Mådde mindre bra. Hade ett seminarie med en föreläsare jag tycker mycket bra om. Mådde bra. Kom hem, svettig som fan. Mådde mindre bra. Tog en powernap. Mådde bra.

Dag 07 – Min bästa vän
Har nog aldrig haft en bästa vän, för jag har alltid haft flera jag kan lita på, och nu känns det som att jag har så många goda vänner att jag blir rädd att jag skäms bort. TÄNK OM NI FÖRSVINNER?

Dag 08 – Ett ögonblick
Hittade i veckan en låt som drog mig tillbaka till nittiotalet, med minnen om känslor och sinnesintryck som kändes tagna ur nuet. Låten gav så otroligt mycket av min barndom, att jag lipa lite. No shame.

Donna Lewis – I Love You Always Forever

Dag 09 – Min tro
Skulle vilja tro på mer, men jag tror mest bara på att man ska leva tills man dör, och att det inte finns någon annan än du själv, samhället och naturen som formar livet. Livet är tillfälligheter som knyter samman människor och skapar livshistorier. Livet har ingen mening, utan jag tror nog på en ganska steril biologisk förklaring till att man lever.

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
gråa jeans, en grön tisha, en svart luvtröja

Dag 11 – Mina syskon
Sju stycken som på olika sätt hamnat i mitt liv. Vissa träffar jag mer än andra, men hoppas att vi i framtiden har en kontakt som fortfarande innebär att vi träffas och hör av oss. Vad gör vi alla i framtiden? Vad jobbar alla med? Vart bor alla? So much 2 find out???

Dag 12 – I min handväska
Har ingen handväska, men en ryggsäck som just nu innehåller: Böcker, böcker, böcker böcker osv. Har tenta nästa vecka. AAAHHHAHAHAHAHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAA

Dag 13 – Den här veckan
Ska jag plugga massor. På lördag ska vi skippa en lärargasque och chilla hemma hos Josefin med egenlagad mat, sedan drar vi och dansar på släppet. På söndag ska jag rehabiliteras.

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Told you

Dag 15 – Mina drömmar
Jag vill bli stört lycklig, sedan vet jag inte hur man blir det, men då antar jag att mina drömmar är allt som leder fram till det.


Dag 16 – Min första kyss
Tror det var i typ tredje klass. Kanske tidigare. Var nog någon lek-grej. Typ snurra flaskan. Kommer inte ihåg vem det kan ha varit. (Im such a slut)

Dag 17 – Mitt favoritminne
PASS. Eller typ min indiansommar. Det är ett väldigt fint minne. Eller fan, det finns så himla mycket, men tror jag väljer något från när jag var liten. Tror de har  mest sentimentalt värde för mig, även fast det är mycket som hänt efter som har varit förjävla bra.

Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Ingen aning??? Men tror de alltid varit bra. Förra året var jag fantastiskt nöjd, året innan med, även året innan det. Jag tror det fortsätter så?

Dag 19 – Detta ångrar jag
Alltså. Jag tänker inte ens gå in på detta. Låt oss inte gräva hål.

Dag 20 – Den här månaden
Har varit otroligt bra. Jag vet att jag kanske tjatar, men jag trivs så bra i Uppsala. Insparken var hetsig, men otroligt kul. Skolan är luddig, men samtidigt väldigt intressant. Jag har lärt känna nya människor, men inte förlorat några gamla. Ne, september har varit skitnice, och jag har varit förjävla nöjd.

Dag 21 – Ett annat ögonblick
Jag vet inte, men jag är nog inte så beroende utav kroppskontakt när det kommer till mellan kompisar eller familjen, men när man verkligen behöver en kram, och man får det. Vad bitar kan falla på plats och bli bra igen då?

Dag 22 – Det här upprör mig
Personer som tycker man diskuterar jämställdhet för mycket. Personer som inte håller med om jämställdhet. Att samhället inte är jämställt. Att jämställdhet måste förklaras. Folk som tror sig göra sig själva större, genom att trycka ner andra. Onödigt tjöt. Hets. Motvind. SD osv.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Snälla människor som vill väl och är omtänksamma. Det är fan det finaste som finns. Personer som är omhändertagande och trygga. Personer som vågar säga vad de känner, fint som fult. När jag ska stanna hemma hela dagen, och det regnar ute. Musik. En nyöppnad dillchipspåse som fortfarande är lite kall från promenaden från Ica och hem, och är så där bleka och goda. När tiden fullkomligt försvinner en utekväll för att man skrattat och dansat bort alla bekymmer in i en jämn go fylla. När folk säger att man är bra. När folk bryr sig om en. När man får det man behöver utan att fråga.

Dag 24 – Det här får mig att gråta
HAHA. Allt. Mest Les Miserables, men allt annat också. Gråter mest för att saker är bra/fint/roligt. Men filmer, musik, drömmar, personer

Dag 25 – En första
Första gången jag träffade er bitterfittor. Hos Marigona. Tänk om jag då visste det jag vet nu? Första gången jag träffade mina Uppsalapepps. På insparken HT12. Tänk om jag då visste det jag vet nu?

Dag 26 – Mina rädslor
Jag har den senaste tiden blivit allt mer rädd för att dö, inte för att det kommer göra ont, utan att jag inte hunnit med att leva och vill inte dö. Jag är rädd att alla runt omkring mig ska dö. Jag är rädd för att aldrig få en besvarad kärlek. Jag är rädd för att bli ensam. Jag är orimligt rädd för hajar.  

Dag 27 – Min favoritplats
Sängen. Sommarstugan

Dag 28 – Det här saknar jag
Att kunna lyssna på musik på min iphone(!!!!!!!!) och de som bor någon annanstans än uppsala

Dag 29 – Mina ambitioner

Har inga. Jo, men rimliga. Inga speciella ting. Göra mitt bästa i livet typ.

Dag 30 – Ett sista ögonblick
Nu ska jag till Ica bäst och handla dillchips.

 


Life

 
Igår vaknade jag innan klockan sju med sprudlande energi, idag vaknade jag klcokan tio med en energi som innefattar att jag hellre håller mig, än går och kissar. But dont you worry, Nu är jag nykissad och redo för en ny dag. Vad ska jag göra idag? Färdigförbereda mig för seminarie på måndag, köpa en raoter (eller hur fan det nu stavas. Hatar att jag måste köpa en. Hatar teknik. DÖ), och sedan köpa alkohol. Imorgon är det nämligen klubb Dream team på GH-nation, vilket innebär att uppsalas bästa klubbar samlas under ett tak, inkluderande: Wilde!, Zebra, Underlandet osv osv. Innan ska vi kolla på Martin när han spelar boll, medans vi också dricker drinkar ut termos. Classy. Jag tänker white russian. Fan vad det är gott. Sedan är det förfest hos Josefina. Vi ska vara 25 pers på 28 kvadrat. Kommer bli intimt, and I will like it (2 much).
 
 

KOM IGEN NU

 
Jag försöker verkligen pusha igång bloggandet. Främst för att jag är otroligt dålig på att höra av mig, men samtidigt vill veta ALLT av vad ni gör. Förresten, vad hände med de fem låtarna vi skulle dela med oss utav? Jag börjar, haka på. Annars idag? Idag har jag hunnit: Tvätta fem maskiner, diska bort mitt diskkaos, möblera om, och sedan tillbaka, laga lasange, damma (halvdant, but still), ALLT för att undvika den orimligt stora mängd kurslitteratur vi ska läsa. Jag känner, när det passerar 1500 sidor så är det inte ok. Jag har tenta om mindre än två veckor. och fyra seminarium kvar?? ORKAR INTE. Ska bita i det ytterst sura äpplet, och försöka ta tag i life, men fan vad det tar emot.
 
 
Volcano Choir – Tiderays
JJ – Let Go
Active Child – Johnny Belinda
Wild Cub – Thunder Clatter
Coldplay – Atlas - From “The Hunger Games: Catching Fire” Soundtrack
 
 
 

hejhopp.

 
Kan meddela att jag är på bättringsvägen och är nu endast lite trött och vanligt svenneförkyld. Skönt att jag lyckades skaka av mig det, trots att jag fortfarande märker av en viss högra frekvens utav andning vid cykling till skolan. Visst är jag van vid denna andnöd när jag utför fysiskt arbete, men denna gången resulterade det med yrhet, och hur cool kid är man om man skulle svimma framför 100pers? Jag stannar istället upp, låtsas krångla med låset till cykeln, och grinar lite lätt över hur extremt synd det är om mig.
 
 
appropå grina, och över till inte lika lustiga saker. Imorse fick jag ge mig själv 15 min av bearbetning kring det faktum att Kristian Gidlund gått bort. Hela tanken tillbaka till hans sommarprat och att han bara var 29 år satte sig hårt i lillsjälen. Det känns så satans hemskt och innerligt orättvist att jag känner mig motvilligt rädd för hur livet kan ta slut obehagligt snabbt. Nej usch, jag orkar nog inte tänka på det mer.
 
 

sjuk.

 
Insparken är slut, och jag blir sjuk. Feber, hosta, snor, huvudvärk, etc, listan känns lång. Så jävla ovärt? Men känslan att själv få bestämma vad jag ska göra med min fritid, gör att en viss liten vikt på ens axlar släpps ner med ett kras. Jag har fått lära känna massa nya pepps, och den största anledningen till att man varit med varje dag har ju varit till stor del alla faddrar. Det är kul att ha kul, även fast jag nu byggt upp ett inre hat mot alkohol, but lets not kidd. It will go away.
 
 
Idag ska jag kurera mig. Läsa kurslitteratur som jag totalt översvämmas utav, och förbereda mig för seminarium imorgon. Missar föreläsningen idag.......... Panikar lite över det, men det får lösa sig för ibland måste man också få vara sjuk! Äter ostbågar. Rimlig frukost. Mer blir nog inte gjort? Martin fyller år idag! men han är upptagen all day? Aint coolt.
 
 
Nu ska jag kolla på modern family, sätta igång lite kaffe, njuta av regnet och bli up and about.
 
 
hallaaaah
 
 

Så lite carpe diem

 
Idag ligger jag minus på livets carpning. Igår var jag ute på snerkes nation, och som alltid just på denna klubb så blir jag kalaspackad. Ingen större skada skedd tror jag dock. Gjorde ej massa pinsamheter. Bara vissa, men det kan man ju leva med. Kom hem runt halv ett, somnar, och sover nästan oberörd till 14.00. Vaknar, äter lite mat, lägger mig igen vid 15.00, vaknar 17.00. Skulle går ner till Ica väst och handla mat, köpte följande: Chips, ostbågar, cola, choklad och saft. Bra jobbat. Idag skulle jag läst cirka 200 sidor. Sidor lästa? Noll. 
 
 
Att dagen rent sagt blivit kastad i ån känner jag ingen stress över. Livet löser ju sig tillslut vill jag påstå, ibland, för vissa, men man ska hålla modet uppe och låta allt gott i din vardag omfamna dig, för då får du lycka i gengäld.
 
 
Säh.
 
 
Får bita i det sura äpplet och ta tag i mitt liv lite imorgon. Föreläsning till 18.00? Orimligt.
 
 

Trött fadder snart i lund??

HEJ
 
 
Ligger nu, ledig på en måndag, i sängen och möser mer gröt och kaffe. Gröt utan sylt. Kaffe utan mjölk. Orkar inte hämta i kylskåpet. Rimligt. Idag borde jag läsa, och jag borde läsa MASSOR. Det där med att vara fadder tar all ens tid, och det slutar med att allt annat får vänta, vilket inte håller in da long run. Triivs dock som fadder, och gillar alla små nollor som letar ens uppmärksamhet och vill bekräftas. Vissa ger jag den, vissa inte. Älskar den makten. Dock är det jobbigt att dricka öl konstant HELA TIDEN. Man måste vara: Överglad, Överpeppande och framför allt alltid taggad till ALLT. Det är frusterande. För det är orimligt. Ingen är det, låt oss vara ärliga. Ikväll är det myskväll i kantorn. Kommer bli nice, för mysa är jag fan bäst på
 
 
Avslutningsvis vill jag sätta ner foten. Ni må alla vara typ samlade som en liten klan där nere i skåneland, bloggandet känns då ej kanske lika importante, men vi i norr behöver er och er uppdatering. Vi måste börja blogga bättre. Lets bring it back 2 lajf. Det är bara fjomp att bloggtiden är förbi. Vi är alla bara lata som svin, enkelt nog. Så SKRIV. SKRIV. SKRIV. 
 
 
Nu var ju meningen att inlägget skulle sluta där, MEN kom ju även på att det snart kanske borde planeras för resa ner mot Lund?? Vet ju hur ni gillar att ha koll, och jag känner: innan min praktik börjar, vilket innebär innan mitten av november typ. Sedan vill ju filip och martin probably med. Hur bra???? Bitterfitteklanen växer. Snart är vi ett släkte.

RSS 2.0