Vilket år

Det är mycket som har hänt detta året. Vet inte om någon av er läser här längre, men nu kommer sammanfattningen. kanske mer för mig, vet inte ens längre. skillnaden på att berätta eller begära bekräftelse är så otydligt ändå.
 
Ordförandeskapet är över. I veckan tog jag bort mejlen från telefonen, så nu börjar jag officiellt få mindre och mindre koll. Min hjärna får med detta jävligt mycket utrymme till allt annat jag en gång gjorde/inte gjorde i livet. Jag vill nog säga att jag blivit en bättre human being av att vara ordförande. Inte som att jag blev en bättre människa, utan liksom att jag nu är en mer fungerande människa i samhället. Förstår ni skillnaden? vet inte hur jag ska förklara det annars. Jag tror också att jag blivit en bättre lärare på köpet. Jag har börjat förstå saker jag kanske inte riktigt fattade innan, men främst förstår jag hur jag vill ha saker. Det känns skönt, för mig. 
 
Jag hade praktik i vintras/våras. Åtta veckor på ett gymnasium där jag undervisade i svenska 2, svenska 3 och geografi i språkintro. Har aldrig kännt mig så stimulerad i hela mitt liv, och aldrig jobbat så hårt för någonting, någonsin. Både på gott och ont. En dag svimmade jag efter jobbet. Slog mig mest i höften, men åkte tidigt till skolan nästa dag och höll två riktigt bra lektioner. Min ena handledare sa att han svimmade förra veckan, med ansiktet rakt ner i uppsatser han rättade. Så är det tydligen att vara lärare. Det är en väldig press som lärare, men samtidigt tycker jag om det. Allt är så socialt betingat. Fick vg på praktiken. Universitetet tror att jag kommer vara en bra lärare. När vi kom tillbaka skulle vi hålla minilektioner framför sina kursare och kursledare. Jag fick betyget "absolut vg", och många fina kommentarer efter. Ja, jag la in det bara för att jag vill skryta, men det kändes så himla bra. Sen fick jag också fantastiska utvärderingar av mina elever. Läraryrket är så himla konstigt. 
 
Jag har också jobbat. Har hållt lite seminarium på mässor, rättat nationella prov, men främst jobbat på ikea. Det har gått bra. ibland tungt när helgen försvunnit och man inte fick vila, som man förmodligen behövt. Men jag har trivits, och det är en frånkoppling från allt annat jag gör. Nu har jag dock sagt upp mig. Jag slutar i juli. JAG VET SJUKT. 
 
Jag kan ju också skriva om allt jag inte gjort. Jag har inte gått ut lika mycket som jag en gång gjort. Jag har inte umgåtts lika mycket med mina kompisar. Jag har inte hittat på lika många saker. Även fast mycket grundar sig i att jag inte haft pengar, så har det också varit pga att hinna med allt annat. Det har vart trist att missa, men det är väl så vuxenlivet blir sen. suck. Jag har inte lyssnat lika mycket på musik. Jag har inte sett lika många filmer eller serier. Tiden har inte funnits, och det har varit tråkigt.
 
Jag gick nästan in i väggen i våras. Det var efter praktiken, och när allt vanligt liv började igen. Jag låg i sängen och kom inte upp. Hade några väldigt tråkiga panikattacker. Hade ganska mycket ångest. Efter det fick jag bromsa in typ allt jag gjorde.
 
Ja, sen klippte jag av håret. Känslan av att bli en ny människa, och konstigt nog fungerade det. Jag blev nog lite det också. 
 
Nu i maj/juni har jag försökt ändra om mitt liv lite, för att det inte ska kännas som att jag börjar om med förra året. Jag kliver av ordförandeskapet för sektionen, men blev ledamot för uppsala studentkår. Jag slutar på Ikea, men börjar jobba på universitetet med att konstruera ett mentorskapsprogram för lärarprogrammet. Sen har jag träffat någon som det känns underligt bra med. Vi får se hur det fortlever sig. Den som kommer hem över fallens dagar får kanske till och med träffa honom. 
 
Sammanfattning av sammanfattningen: Detta har varit bland de bästa och sämsta skolår i mitt liv. 15/16 alltså. Jag har blivit såpass utmanad att det nästan tagit kol på mig på riktigt, men jag har också gjort så mycket saker att jag aldrig kännt mig så jävla vettig, kapabel och duktig i hela mitt liv. Jag är dock glad att det är över, att jag går vidare och har så jävla mycket ledigt i sommar. Det här inlägget tycker jag också symbolerar min ledighetstatus (HÖG)
 
 
Det var det vänner. Hoppas vi hörs och ses snart.
 
Bye

RSS 2.0