Tentapaniken

 
Ska nu erkänna min low. Usch vad jobbigt allt känns inne i maggropen. Det här med tenta. DET HÄR MED TENTA. Även fast jag vill se mig själv som emotionellt redo för ett underkänt, då jag faktiskt är (sorgligt nog) relativt ganska mycket erfaren inom vad som kallas omtenta, så vill man inte tvingas hantera den där besvikelsen av att vara den som är den som halkar efter och den som är den som inte kan prestera vad som krävs inom utbildningen. Speciellt nu i början. Nu vill jag verkligen ha vind i ryggen.
 
 
Känslan av att man aldrig läser tillräckligt. Man skulle kunna plugga till en tenta tills man föll ihop och DOG, men allt känns tugnt/grötigt/osammanhängande och man undrar verkligen om någonting faktiskt sätter sig. Det är nog det värsta med att plugga till tenta. Man pluggar och pluggar och pluggar och pluggar i hopp om att de bara ska lyckas häfta sig fast NÅGONSTANS innanför skallbenet, men det vet man ju aldrig. Det vet man ju inte förren man sitter i tentasalen, med tentan framför sig, och man förväntas skriva ner det som man pluggat och pluggat och pluggat och pluggat. Innan dess har man ju ingen garanterad aning om man kommer lyckas minnas det. Fy fan.
 
 
Jag har två dagar kvar. Jag ska verkligen göra mitt bästa utan att gå in i väggen. Jag är inte ledsen egentligen, utan det är ju bara tentapaniken som talar. Efter torsdag förmiddag kommer jag vara relativt nöjd igen, beroende på hur det går, men för att peppa mig själv vill jag förtydliga och poängtera att:
 
 
DET LÖSER SIG
 
 
Tack för mig. Nu ska jag sova.
 
 

Fem låtar

 
Ser även en trend bland bitterfittebloggarna att vi skall dela med oss utav fem vällyssnade låtar de senaste dagarna. Jag vill inte vara sämre så häääär:
 
 
Pete Yorn & Scarlett Johansson - Relator
Laleh - November
Macklemore & Ryan Lewis - Thift shop
Urban Cone - Searching for silence
Icona Pop - Top rated
 
 
(Och tack Broborn för att du hjälpte mig hitta MS MR. Fasiken va BRA)
 
 
 

S(åhh)attee

 
Hej. 
 
 
Ska börja inlägget med att ej be om ursäkt för mitt uppehåll, mest för att det är typ det enda jag gör i mina inlägg, ursäktar mig, och det ska man ju faktiskt inte göra i livet. Ta plats osv.
 
 
Vart ska jag börja? Veckorna rullar på och nu nalkas den fruktade tentan på 11hp (!!!!) och jag är stressad upp till öronen. det roliga med mig är att när jag blir stressad så blir jag antingen:
 
 
1. Arg på världen. Skyller på allt och alla då det inte är mitt fel att jag inte kan, utan universum och alla dess invånare. Liksom most likelyy att det är så, tänker jag, för jag, jag är ju jävligt bra ändå. Jag behöver inte den här tentan för bekräftelse. Fittliv.
 
 
eller...
 
 
2. Jag blir låjj. Glider runt som ett spöke. Bryr mig inte, riktigt. Det får bli som det blir för livet går ju trots allt vidare.
 
 
Man kan nog diskutera mina reaktioner som något som grundar sig i min rädsla för att göra mig själv besviken. Istället skyller jag ifrån mig på andra eller så anstränger jag mig inte. Då är det ju inte så att JAG gjort att jag fått underkänt. Hade livet varit bättre så hade jag klarat mig. 
 
 
nog om min tentaångest
 
 
Hur är allt annat utöver skolan? Väldigt bra. Jag trivs som handen i handsken, och jag känner att jag har många människor att vända mig mot vid behov. Känns bra. Sjukt att vi bara varit här i två månader. Jag har inte längre ångest över att jag ska plugga i fem år, utan nu känns det nästan för lite ibland. Ska jag vara en riktig lärare om bara fem år (?????). säh?
 
 
Detta inlägget kanske inte var så himla roligt utan relativt informativt om min tillvaro. Hoppas det glädjer er ändå. Ni kan ju fråga om det var någon detalj som ni känner att ni vill veta, osv. Äkta fjortizzbloggahh stylee
 
 
HOPP OCH KÄRLEK
 
 
Im out.
 

aäofbvnäeobanfbna

 
Jo men så vart det så här igen. Jag däckar vid femish, sover två timmar, och är nu helt klarvaken när jag borde sova. Sådan är jag. Dum i huvudet. 
 
 
Idag har varit en dag då jag skulle plugga. kom till sidan 13. Kan tilläggas att jag började på sidan 11. Imorn får bli en bättre dag för på tisdag vankas det utgång igen(!!!! ÄR JAG TORR OCH TRÅKIG SOM BARA KÄNNER SIG MATT???)
 
 
Min säng står nu på fyra ben, och är ej placerad på golvet. Plötsligt känns det som att jag fakitkst bor här. Plus att gardinerna är uppe. 
 
 
Alltså, vet inte vad mer jag ska berätta.
 
 
Norrlands 04 släpp var skitnice igår, trots att jag under kvällen lyckades bryta av nyckeln till nyckellåset. Varför händer just DET alltid mig? Som tur är har jag för snälla kompisar här i Uppsala, som liksom alltid hjälper mig utan att man behöver fråga. Hoppas jag blir som jag umgås, för det är en jävligt fin egenskap.
 
 
Nu ska jag läsa kartografi, Tjabbatjoheej
 
 
 

H

 
Jo men så vart det så här igen. Jag däckar vid femish, sover två timmar, och är nu helt klarvaken när jag borde sova. Sådan är jag. Dum i huvudet. 
 
 
Idag har varit en dag då jag skulle plugga. kom till sidan 13. Kan tilläggas att jag började på sidan 11. Imorn får bli en bättre dag för på tisdag vankas det utgång igen(!!!! ÄR JAG TORR OCH TRÅKIG SOM BARA KÄNNER SIG MATT???)
 
 
Min säng står nu på fyra ben, och är ej placerad på golvet. Plötsligt känns det som att jag fakitkst bor här. Plus att gardinerna är uppe. 
 
 
Alltså, vet inte vad mer jag ska berätta.
 
 
Norrlands 04 släpp var skitnice igår, trots att jag under kvällen lyckades bryta av nyckeln till nyckellåset. Varför händer just DET alltid mig? Som tur är har jag för snälla kompisar här i Uppsala, som liksom alltid hjälper mig utan att man behöver fråga. Hoppas jag blir som jag umgås, för det är en jävligt fin egenskap.
 
 
Nu ska jag läsa kartografi, Tjabbatjoheej
 
 
 

Rumsisar

 
En annan rolig grej med att bo med människor är ju att ens liv blandas lite, och då även val av musik. Filip som är del av vårt fina kollektiv introducerade mig till bland annat detta:
 
Onra – The Anthem - Unreleased Extended Version
AWOLNATION – Sail
Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop - feat. Wanz
 
 
Utöver detta så har ju The killers OCH Mumford & sons släppt nytt, och det är ju nästintill allt jag lyssnar på, guldkorn:
 
The Killers – The Way It Was
The Killers – Battle Born
The Killers – Miss Atomic Bomb
 
Mumford & Sons – I Will Wait
Mumford & Sons – Holland Road
Mumford & Sons – Hopeless Wanderer
Mumford & Sons – Lovers' Eyes
 
 
plus några ströisar. Dessa:
 
Ellie Goulding – Anything Could Happen
Spleen United – Suburbia
Lana Del Rey – Ride
No – Another Life
Rebecca & Fiona – Giliap - All In The Family Remix
 
Varsågod people
 

Kalas

 
Ligger positionerad i sängen, som i sin tur ligger på golvet. Såklart går 3 av 4 ben sönder när jag ska fixa i ordning sängen. Mitt första rage i Uppsala. Tur att jag var själv då osv. Anywhooo, Den nya lägenheten jag nu bor i är tämligen trevlig, och det känns skönt att kunna dansa runt bara för att jag KAN. Det är oändliga möjligheter med utrymme, och jag tänker ta in det så länge som jag får bo här. 
 
 
Vad gör jag annars med dagarna so far? Ja, jag har ju blivit frisk. Tack. Så nu känner jag att jag har ett liv igen. I skolan är det fittigt mycket just nu. Hade en tre övningar som jag igår blev klar med, ett seminarium idag som jag freestylade på ganska grovt (men min charm och kapacitet att ordbajsa gjorde att jag räddade situationen störande bra. Kommer aldrig lära mig att göra saker i tid och välplanerat om det alltid ska lösa sig???) och imorn har jag ÄNNU ett seminarium. Om aral samt östersjön. Ska bli lite intressant att göra sen faktiskt. Sedan är ju tentan jävligt nära nu, så kommer få sitta instängd bland böcker och anteckningar framöver. Ser inte fram emot detta. Är livrädd, faktiskt.
 
 
Mitt rum jag bor i, rolig historia. Klädd av spikar i väggarna. Gjorde det lätt att sätta upp ljusslingan, men har en lätt oro över att jag ska snubbla och råka hugga mig själv i handen. Livin on the edge, så att säga. Sedan har ju just mitt rum ingen dörr. Skönt. Hittills har det gått bra, för jag anpassar mig efter situationen, men det kommer ju en dag då det kommer vara fett onice. Längtar ej
 
 
Vad mer kan jag dela med mig av? Längtar till the arrivial of some bittra fittor!
 
 
4 now, puss å kram, Jan banan
 
 

Stressen intar

 
Känner sig väldigt stressad över väldigt mycket just nu. Kunde äntligen logga in på studentportalen, men möts då av att jag nästa vecka tydligen har två seminarium. SKÖNT. Är inte ännu klar med övningarna som ska bli klara denna veckan. SKÖNT. Tentan är om mindre än en månad. SKÖNT. Läste igenom övningstentorna, fattade väldigt väldigt lite. SKÖNT.
 
HUR ska det här gå? Tar mig en dusch och tänker över saken. FITTAH
 
 

Trolliiis

 
Den enda anledningen till att jag inte bloggat är för att jag har svinkoppor, och som linn beskrivt, så innebär detta att mitt liv är fullkomligt ointressant just nu. Det händer ju liksom ingeting när man bara ligger i sängen. Greys avsnittena är de samma. samma dör, samma har sexuella relationer. Programmet är som jag lämnade det.
 
 
In other news, befinner mig i Trollhättan. Otroligt sjuk känsla. Här är allt så vant, och man kan liksom ALLT, och det är så annorlunda emot vad man känner när man strosar runt i uppsala. Jag saknar Uppsala, vilket jag tror är ett väldigt bra tecken. Kändes visserligen som att åka hem till Trollis, men även som att jag längtar hem till Uppsala. En situation jag ej känner att jag beskriva för er. Ni kanske förstår, typ.
 
 
Johanna, Jag förstår vad du menar. Dock måste jag påpeka att mina rage kommer allt mindre frekvent. Tror det är Linn som håller mig på en hälsosam nivå. Det är ju oftast när jag varit själv för länge, och något strular som jag break down. Man tycker ju också att jag borde fått ett rage över mina sår kring munnen. Jag har blivit arg, men inte "slå-handen-i-väggen-förbannad". Jaag har blivit mer matt, hopplös och deppig, som säkert linn kan intyga. (KURIOSA, idag åt jag en MACKA!!!! Igår åt jag POMMES, jag blir BÄTTRE)
 
 
Nu ska fortsätta på min demografiska prognos för Sparinge kommun. Kulheten is on overload.
 
 
Baiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
 
 

RSS 2.0